FAQ

Mocht u onverhoopt toch nog vragen hebben over de aanleg van verlichting in uw tuin, dan vindt u op deze pagina een selectie van de meestegestelde vragen. Antwoord niet gevonden? Neemt u dan contact met ons op.

12V

Het aanleggen van Luxform Laagvoltage tuinverlichting is niet moeilijk. De stroomvoorziening is gebaseerd op laagvoltage middels een transformator, waardoor de installatie aanzienlijk eenvoudiger wordt. Vanuit veiligheidsoogpunt is het niet noodzakelijk een relatief dure grondkabel te installeren, die circa 50 centimeter onder het maaiveld ingegraven dient te worden. De verdere installatie kan zonder het gebruik van handgereedschap worden verricht door middel van het unieke Easy Connect systeem.
Het totale wattage van de afzonderlijke lampen bij elkaar opgeteld, mag niet groter zijn dan het wattage van de gebruikte transformator.
Alle transformatoren voorzien van de code IP44 op de sticker op de achterzijde van de transformator mogen buiten worden gebruikt. De transformator hoeft niet te worden afgeschermd tegen regen/condens invloeden. De buitentransformator wordt standaard meegeleverd, bij al onze laagvoltage verlichtingssets.
De kabelconnector hoeft niet te worden beschermd tegen regen of andere weersinvloeden. Deze kan probleemloos op of onder de grond worden geplaatst.
De kabel hoeft uit veiligheidsoverwegingen niet te worden ingegraven. Aangezien op de kabel laagspanning staat, bestaat bij het beschadigen van de kabel door tuingereedschap of bij het kapot bijten van de kabel door dieren geen gevaar. Uit esthetische overwegingen kunt u er voor kiezen de kabel te bedekken met tuinaarde of bodembedekkers.
Beschadigingen van de kabel welke kunnen optreden door tuingereedschap of gravende dieren zijn ongevaarlijk, daar er door het gebruik van de transformator laagspanning op de kabel staat.
De standaardkabel (STP1) welke Luxform meelevert, kan tot circa 25 meter uit de transformator worden gebruikt. Daarnaast heeft Luxform een dikkere kabel (STP3) in haar assortiment, welke als accessoire verkrijgbaar is.  Deze kabel kan tot circa 45 meter uit de transformator worden gebruikt. Wordt de kabel verder verlengd, dan zal spanningsverlies gaan optreden, waardoor de lampen op het laatste stuk van de kabel zwakker dan wel geheel niet branden.
Afhankelijk van welke lamp(en) niet branden, kan het te maken hebben met:
• Onjuiste verbinding in de kabelconnector. Het losmaken en opnieuw bevestigen van de kabelconnector     is in vrijwel alle gevallen de juiste manier om dit euvel op te lossen.
•  Indien alleen de laatste lamp niet brandt, kan het te maken hebben met een te lange hoofdkabel.
•  Indien meerdere van de laatste lampen niet branden, kan sprake zijn van een kabelbreuk.
•  Lampje is defect.

Solar

De lampen hebben een geïntegreerd zonnepaneel en oplaadcircuit, dat de energie in de oplaadbare batterijen op dezelfde manier vernieuwd als bij een oplaadbare zaklamp. Alleen nu levert de zon de benodigde energie, in plaats van dat u oplaadt via een stopcontact.
De lampen zijn meestal niet zo fel als laagvoltage verlichting, maar geven een subtielere verlichting voor markering.
Ondanks dat de lampen gemaakt zijn voor alle weersomstandigheden, kan het voorkomen dat de duur dat de lampen branden negatief beïnvloed wordt. Omdat de lampen zo eenvoudig te plaatsen zijn, ruimen veel mensen hun lampen op in de herfst en halen ze in het voorjaar weer naar buiten.
Naast het vervangen van de batterijen is geen verder onderhoud nodig.
De batterijen zijn ontworpen om minimaal 1000 maal geheel leeg te lopen. Dit betekent minimaal 1000 nachten verlichting. De batterijen hoeven in werkelijkheid niet binnen 3 jaar vervangen te worden.
Luxform NimH batterijen (welke milieuvriendelijker zijn dan cadmium batterijen) zijn te verkrijgen in de winkel en zijn zeer eenvoudig te vervangen.
De LED's zijn niet vervangbaar, maar de levensverwachting ligt boven de 20 jaar gebaseerd op 10 branduren per nacht.

Contact

Luxform Global BV
Transportstraat 1
8263BW Kampen
Nederland
E-mail: info@luxformglobal.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
Controleer AUB onderstaande velden
Bedankt, het formulier is succesvol verstuurd
Bezig met versturen...
Er is een fout opgetreden, probeer het later opnieuw

Contact

Transportstraat 1
8263 BW Kampen (NL)
info@luxformglobal.com